13.9.2010

Tähtihetkiä

En ole koskaan tullut toimeen painonappien kanssa, vasaralla niitä lyödessä aina joku piikki pilkottaa väärästä kohtaa, nappi mee läjään tai vinottain ja muuta tuskaa. Nyt sirkkarenkaita kiinnittäessä olin taas tämän tuskallisen ongelman edessä ja kun vielä lisätään työskentelyyn täydellisyyden tavoittelu ja omien virheiden sietämiskyvyn täydellinen puute, ei siitä hyvää seuraa... Päätin nyt, että onhan tähän pakko olla joku konsti jos niin moni siinä onnistuu ja marssin paikalliseen erittäin asiantuntevaan liikkeeseen huolineni. Myyjä kertoi tuskailleensa ihan samojen ongelmien kanssa, ja että ratkaisu on nepparipihdit. Whaaat, siis mitkä??

Prymillä on tartuttu ongelmaan jo ties kuinka kauan sitten, heidän valikoimiinsa kuuluu siis pihdit joilla painonappien ja renkaiden kiinnittämisessä ei oikeastaan varmaankaan voi epäonnistua. Kuvassa näkyvässä rengaspaketissa on pihti-symboli, pakkauksessa renkaisiin sopivat vaihdettavat kiinnitysosat ja homma sujuu helpommin kuin tanssi! Pihtien kanssa yhteensopivia tuotteita löytyy melkein joka koossa, suurimpiin renkaisiin pihdit eivät käy joka on ihan ymmärrettävää.

Kuvassa on siis rengaspakkauksessa ollut teräosa, jolla ensin tehdään juuri oikeankokoinen reikä kankaaseen.

Tämän jälkeen vaihdetaan valkoinen muoviosa pihteihin ja yksinkertaisesti painetaan rengas (tai painonappi) kiinni. Käsivoimia pihtien käyttämiseen ei tarvita ja jälki on todella siistiä, kuin suutarilla!


Sydämet ja neliöt saivat jatkoa tähdistä, joissa materiaalina kierrätetty ripsiliina, heijastinkangas ja -lanka. Kokoa näilläkin on, noin 9 cm.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti