8.9.2010

Sydämellistä

Näin yhdessä liikkeessä vanhasta poppanasta tms. ommellun avainperän, toisella puolella oli tavallinen kangas ja huokaisin syvään "miksi taas". Olen itse asiassa aika yllättynyt ja suoraan sanottuna jopa todella pettynyt siihen, miksi heijastimateriaaleja käytetään niin mahdottoman vähän. Valikoimaa kyllä löytyy kankaasta ohueen heijastinlankaan ja tarvetta olisi kyllä, heijastimille siis.

Kopioin idean parantelua varten välittömästi ja hankin paikalliselta kirpputorilta naurettavan halvalla ripsiliinasta olevat pöytätabletit ja kangaskaupasta heijastinkangasta. Niistä syntyi sitten tällaisia, molemmin puolin heijastavia sydämiä.

Ja kyllä ne heijastavatkin! Erityisesti kiinnitän itse huomiota tuohon ohueen heijastinlankaan, jota on vain neljä riviä vierekkäin. Se riittää vallan mainiosti pelastamaan hengen. Kuva on otettu pimeällä noin 1,5 metrin etäisyydeltä pokkarikameran salamaa käyttäen.


Ja sitten katosi taas se kuuluisa mopo... Näihin sopii ihanasti kaikki mahdolliset kiinnitysvaihtoehdotkin. Papukaijalukon pujotin satiininauhaan niin, että sen voi vaihtaa halutessaan vaikka hakaneulaksi. Kokoakin näillä on, korkeus noin 8 cm.

3 kommenttia:

  1. Kivat, pitäiskin kaivella kätköistä tätä heijastinkangasta kun olisi taas sen aika. Heijastavaan ompelulankaan en ole törmännyt missään..

    VastaaPoista
  2. Ohutta heijastinlankaa on aika monissa paikoissa (onneksi) nykyisin myynnissä. Se ei ole ompelulankaa mutta sitä voi käyttää alalankana. Lanka menee aika herkästi poikki joten riippunee myös koneesta ja sen ominaisuuksista, miten homma onnistuu. Itse olen hankkinut heijastinlankaa ja -nauhaa Kauhavan Kangas-Aitasta http://www.esito.fi/epages/esito.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/esito/Categories/Heijastinlangat

    VastaaPoista
  3. ompa ihania ja loistava idea!

    VastaaPoista