9.7.2013

Ei yhtä ilman toista ja kolmatta

Ompeluaktivoituminen johti totaaliseen repsahtamiseen ja suunnittelin ompelevani valmiiksi laukuksi jo hyvän aikaa hautuneet, valmiiksi leikatut Ikean kankaat. Harmikseni olen unohtanut leikata kyseisestä kankaasta kaikki palat enkä tietenkään löydä sitä loppua mistään... Koska kuitenkin oli pakko saada ommella laukku, aloin silputa muita kankaita.

Aiemmin miniläppäri-pussukaksi päätynyttä kangasta oli vielä tietysti metritolkulla jäljellä joten valinta oli helppo. 


Vuoriksi valitsin tummahkon harmaan ja vetoketjuläppään kirkkaan punaisen.Valkoisesta pohjaväristä huolimatta nämä eivät kuulla kankaasta läpi. 


Eikä se sitten taaskaan jäänyt yhteen tai kahteen, saman firman kankaista tuli toinen laukku.


Jos en aivan väärin muista, tämä vuorikankaaksi valikoitunut poltettu oranssi lakanakangaskin on aikoinaan ostettu Ikeasta. Olkaimeen ompelin kaksi tikkausta vierekkäin jäljittelemään raitakangasta. 


Laukut on ommeltu aikoinaan ompelukurssilta saadulla, opettajan itsensä tekemällä kaavalla. Laukun leveys huitelee 42-45 cm välillä ja olkaimen mitta näissä on noin 70 cm. 

Näistä kummastakin laukusta jätin keskikaitaleen pikku taskun pois, koska se on osoittautumassa hieman turhaksi. Taskusta ei voi tehdä kamalan syvää jotta laukun malli ei muutu ja jotta käsi mahtuu pohjaan asti. Puhelimet ovat nykyisin taas isomman mallisia jolloin tasku ei käy puhelimelle enkä tiedä uskaltaako monikaan vetoketjuttomassa taskussa pitää avaimiaan?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti