9.4.2012

Laukussa leipää ja...

Minulla on tietynlainen pinttymä reissuun lähdöstä, silloin pitää vähintään siivota ja mielellään myös pakata. No, mitä tehdään silloin, kun pitää siivota ja pakata? Ommellaan tietysti! Keksin ennen reissuun lähtöä tarvitsevani ehdottomasti pussukan alusvaatteille. Tämän olen hoksannut joka kerta reissuun lähtiessä ja mikäpä sen parempaa kuin lykätä siivoamista ja pakkaamista ompelemalla.

Kankaat valikoitui sattumalta nojatuolissa lojuneen läppäri-pussukasta jääneen palasen mukaan. Toiseksi väriksi silitin jo oranssin muttei se sitten passannutkaan, joten kaivoin kangaslaatikosta tuon punaisen. Ompelin ensin vetoketjun ja pohjasauman tavanomaiseen tapaan ja mietin minkä jujun tähän nyt keksisi. Hetken mielijohteesta päätin sitten tehdä taitteet muutaman sentin päähän vetoketjusta ja pohjasaumasta. Naurettavan yksinkertainen konsti saada pussukkaan erikoista ilmettä.


Sivuun ompelin pätkän nauhaa ja kiinteän renkaan ripustamista varten. 


Tuossahan meni sitten aivan naurettavan vähän aikaa, imuri ja rinkka odottivat malttamattomina... Kavereiden kanssa käydyn keskustelun lomassa keksin tarvitsevani pussukan myös likapyykeille. Kankaaksi valikoitui täydellisesti reissuaiheeseen sopiva kangas, jota olen käyttänyt aiemmin vain yhteen kassiin. Pussukkaan tuli pakon sanelemana kaksi vetoketjua jotka toimivat kyllä oikein hyvin käytännössä. En halunnut tehdä narulla kiristettävää versiota koska neliön mallinen pussi asettuu paremmin laukkun sisälle.


Reissun kohteena oli tällä kertaa "treffit" tämän naisen kanssa. Kaikki kolme täyttyivät odotukseni. Niin alusvaatepussi, likapyykkipussi kuin Chisukin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti