15.4.2012

Kadonneen lauantain arvoitus

Painoin kurssilla viikonpäiviä valmiiksi muutamaa viikkokalenteria varten PCS-symbolijärjestelmän mukaisesti oikean värisille kankaille ja olen jättänyt ne kaappiin hautumaan.


Homman tein valottamallani seulalla enkä ajatellut nyt kurssin päätteeksi pestä seulaa koska ei sille ole muutakaan käyttöä ja näitä vois tehdä lisääkin tarpeen vaatiessa. Tarvehan vaatiikin sitten kotona painamista, kun nyt innostuksissani en löytänyt kahta lauantaita ollenkaan. Olen arkistoinut ne todennäköisesti pilalle menneiden sunnuntaiden kanssa  johonkin kangaslaatikkoon. Neulan heinäsuovasta löytäisi varmaan helpommin...

Sain kuitenkin pari kalenteria kasattua ja olen niihin oikein tyytyväinen. Nurkkiin laitoin pienet sirkkarenkaat seinään kiinnittämistä varten ja viikonpäivissä on tarranauhan karkeaa puolta kuvien kiinnitykseen. 


Taustakankaaksi valikoitu erittäin paksu ja jämäkkä kernin tapainen, muovi"kangas". En hoksannut ostaessani kysyä mikä sen virallinen nimi on. Materiaali ei anna juurikaan periksi joten kalenteri pysyy seinällä kuosissa mutta on kuitenkin konepestävä. Reunat on kantattu mustalla vinonauhalla.


Sunnuntain viereen ompelin hetken mielijohteesta mustan ylimääräisen palan, johon voi esim. laittaa kuukauden ja vuodenajan esille sekä muutamia ylimääräisiä kuvia jos käyttäjä ne siihen hyväksyy. Mittaa valmiille kalenterille tuli 60x38 cm.


Tässä vaiheessa moni varmaan miettii, että mikä PCS ja mitä tällaisella tekee. Tällaista kalenteria käyttävät pääsääntöisesti erityislapset hahmottamaan aikaa ja tekemisiään. Käyttötapoja on useita, jotkut laittavat vain perusjutut esille ja toiset muodostavat päiväkohtaisen tarkan ohjelman.

1 kommentti:

  1. Olipa osuvasti todettu "Olen arkistoinut ne todennäköisesti pilalle menneiden sunnuntaiden kanssa johonkin --". Piti pysähtyä hetkeksi miettimään, jotta mistähän itse asiassa puhut. Lausahdusta voisi käyttää vaikka missä.

    VastaaPoista