15.9.2011

Keltanokat liikenteessä

Tuttavapiirissä liikkuu sankoin joukoin ekaluokkalaisia ja aika moni kuljettaa avainten lisäksi mukanaan puhelinta. Vanhan turvallisuussäännön mukaan näitä kahta ei kannata pitää samassa paikassa mutta omallakin kokemuksella se vaan on käytännössä järkevintä. Valmiissa pussukoissa on monesti lokero vain puhelimelle, joka sitten naarmuuntuu jos avaimet heitetään samaan. Tarvitaan tuotekehitystä ja minullahan niitä ideoita pursuaa päästä kuin sieniä tähän aikaan vuodesta.

Pojat ovat kompastuskiveni, minä kun en sellaisia ole onnistunut saamaan enkä heidän maailmastaan juuri mitään ymmärrä. Menoa ja kulutusta kestäväksi materiaaliksi pojan pussukkaan valitsin farkun. Särmää tuo suorat tikkaukset joiden väri tuli valittua vahingossa kaapista löytyneen kaulanauhan mukaan. Pussukassa on kaksi taskua lomittain, pystysuunnassa.


Avainpuolella on papukaijalukko vielä avainten mukana pysymisen varmistamiseksi. Jos sitä sitten malttaa käyttää. Turvalukko pitää ehdottomasti olla erityisesti lasten kaulaan ripustettavissa jutuissa. Tässä se oli valmiina ja on uudelleen suljettavissa. 


Farkku oli tuskainen materiaali näin pieneen pussukkaan ja kunnianhimoinen tavoitteeni lomittain olevista taskuista tuotti myös päänvaivaa. Jääköön viimeiseksi, ehkä...Tytöt sitten ovatkin tutumpia, mutta silloin tällöin kohdalle sattuu pinkistä tykkäämätön määrätietoinen nuori (pieni) neiti (tyttö). Kankaan pitää kuitenkin olla kestävyydeltään samaa luokkaa kuin farkku, ja sellainenhan löytyi sattumalta kaapista. Punaisen, oranssin, violetin ja pinkinkin sävyinen markiisikangas josta vain jätin pinkit raidat käyttämättä. Kaulanauha on puuvillanauhaa ja siinä myös turvalukko. Turvalukot sijoitin vielä niin, etteivät ne ole aivan niskassa raapimassa.


Tämä pussukka jäljittelee malliltaan työkäyttöön tekemiäni, mutta kokoa on paljon vähemmän. Pikkutaskusta löytyy papukaijalukko ja isompaan mahtuu vanhanaikainenkin kapula. 


Heijastimet olisin näihin halunnut vielä virittää mutta jäivät sitten kuitenkin laittamatta.

2 kommenttia:

  1. Ihanat! Ja näissä on kyllä pitkälle mietitty kaikki jutut, wau!

    VastaaPoista
  2. Kiitos Salla! Tämä on mulla "paha tapa", miettiä ja pähkäillä, miten joku juttu toimisi kaikkein parhaiten ja siitä olisi suurin hyöty :)

    VastaaPoista